Vi uddanner dig i at fortælle historier

Vi uddanner dig, så du er i stand til at udvikle, skrive og redigere fortællinger, der kan afsættes på det kommercielle marked og udgives på diverse platforme. 

Kort info

Just the facts, please

Z

Ansøgningsfrist og samtaler

Tilmeld dig i dag og vær sikker på din plads. Sidste frist for ansøgninger er den 9. august 2024.

Z

Etårig uddannelse

Forfatterskolen har opstart to gange om året: i februar og i august.  Uddannelsen løber over to semestre.

Z

Undervisning en aften + en Masterclass

Undervisningen er online om onsdagen fra 16-20 – og en særlig Masterclass én lørdag om måneden i København eller Århus.

Z

Ansøg med max 10 sider

Fortæl hvorfor du søger ind på Writers Academy og lidt om dig selv. Upload tekst, omfang max. 10 sider. Ansøg her >
Z

Undervisning - on- og offline

Forfatterskolen er tilrettelagt, så den primært foregår online – suppleret med en månedlig fysisk undervisning i København eller Århus. Sted og konkrete datoer gives ved semesterstart, så du kan planlægge efter det. 

Z

Pris og betaling

Ny pris: 33.995 kr. Ved tilmelding til skolen skal første rate betales.

Kom i gang i dag

Derfor skal du vælge den nye forfatterskole!

Du lærer faget Creative Writing

Den nye forfatterskole tilbyder en 1-årig uddannelse i faget Creative Writing. Det vil sige, at undervisningen bygger på workshops, hvor du som elev arbejder med fagteoretiske tekster og med egne produktioner, og hvor feedback fra både undervisere og de medstuderende er en grundsten i forløbet. Forfatteruddannelsen er således både kunstnerisk og pragmatisk funderet.

Du får suveræne undervisere

Underviserne på Writers Academy er alle erfarne fagfolk fra forlags- og mediebranchen. Vi er forlagsredaktører, romanforfattere og manuskriptforfattere, og vi lægger vægt på at undervise inden for kommercielle rammer: Det vil sige, at du lærer at skrive fortællinger, der kan udkomme og opleves af andre. Og vi taler om din vej til at blive bestsellerforfatter.

Du får et stærkt netværk

Vi ved af erfaring, at talent og teknisk kunnen ikke altid er nok. Som professionel forfatter har du brug for et netværk, og den rejse starter her. Allerede fra første dag på skolebænken møder du som elev dem, der former forfatterkarrierer og arbejder med fortællinger til daglig.

Du lærer at arbejde professionelt

Den nye forfatterskole er kommercielt funderet. For dig betyder det, at vi sigter efter at du kan leve af dit virke og måske endda blive bestsellerforfatter. Blandt andet er forfatteruddannelsen tilrettelagt, så man efter første skoleår kan have et manuskript, der kan præsenteres for eksempelvis forlagsredaktører, litterære agenter eller filmproducenter i både ind- og udland.

Du accelererer din læring gennem mødet med andre

Den nye forfatterskole er en tværfaglige kunstskole - og meget mere end blot et skrivekursus. Vi har blandt andet et nært samarbejde med forlag, skuespillere, manuskriptforfattere og andre, der arbejder med storytelling i andre formater og medier. Det styrker dine værktøjer og bidrager til din mulighed for at leve af at skrive.   

Du bliver en mester til at fortælle historier

Vi støtter dig i at udvikle underholdende, lærerige og gribende fortællinger - inden for den genre, der optager dig. Også gerne krimi, sci-fi, fantasy, YA, erotik eller andet. Vi lærer dig også at tænke presse, markedsføring og branding ind i dit projekt - og ind i dig som forfatter. Det er svært. Men det er også sjovt og åbner en ny verden.

Tidligere elever siger…

Writers Academy har været helt afgørende for både min motivation og min evne til at skrive. Det har været helt uvurderligt.

Lotte Elman Wegner

Forfatter til “Livet du efterlod”
Idéerne bobler, hver gang jeg har været på kurset, og jeg skriver nu hver dag. Jeg har masser af roser til både Britt og Writers Academy!

Mikkel Mosen

Forfatter til “Ud af slumreland”
Det her forfatterkursus er noget af det bedste, jeg har gjort for mig selv i nyere tid.

Gitte Staffeldt

Tidligere elev
Kurset har været en stor succes. Min indledende forhåbning om at finde et seriøst kursus for dem, der virkelig gerne vil skrive, er blevet indfriet. ikke noget dilettanteri.

Janus Sørensen

Tidligere elev
Writersacademy.dk - tidligere elevs udgivelse
writersacademy.dk - tidliger elevs udgivelse

 

Se bøger af tidligere elever

En lang række af eleverne fra Writers Academy har fået deres bøger udgivet – og nogle endda i udlandet. Fra børne- og ungdomslitteratur til genrelitteratur, drama og personlige fortællinger.

Writers Academy har været en øjenåbner. Det var først efter at have deltaget på kurset, at mine ideer og påfund fik form og retning.

Torkild Thellefsen

Tidligere elev
Jeg er blevet en bedre forfatter gennem Writers Academy.

Stephen Horner

Tidligere elev

Writers Academy

Mød nogle af underviserne

STIFTER

Britt Tippins

Britt har arbejdet som forlagsredaktør, forfatteragent og book scout siden 1999, både i USA og herhjemme. I Danmark har hun været redaktør hos bl.a. Politikens Forlag og Forlaget Tellerup, mens hun i New York var ansat hos forfatteragenturer som Sterling Lord Literistic og Sanford Greenburger Associates. Britt er også selv forfatter, senest til krimien til “Det forkerte mord” og arbejder desuden som litterær agent hos forlaget Gyldendal.

 • FORLAGS-ERFARING
 • REDAKTØR-ERFARING
 • FORFATTER-ERFARING
 • SURDEJS-ERFARING

UNDERVISER

Lone Theils

Lone er uddannet journalist og forfatter til 11 bestsellere inden for krimigenren. Hun debutterede i 2015 med romanen ‘Pigerne fra Englandsbåden’, første bind i serien om Nora Sand, som siden er udgivet i en række lande. Lone Theils skriver også Originals til streamingtjenesten Mofibo.

 • FORLAGS-ERFARING
 • REDAKTØR-ERFARING
 • FORFATTER-ERFARING
 • Telefax-ERFARING

.UNDERVISER

Tobias Bukkehave

Tobias er er uddannet cand.mag. i medievidenskab og debuterede i 2018 med børneromanerne Rejsen til Arkadia og Truslen fra Kragoria. Rejsen til Arkadia blev nomineret til Orla-prisen. Kongetro, der er første bind i serien om Tom Cortzen fra Sektor 7, udkom i 2020 og er solgt til filmatisering af Nordisk Film.  Bukkehave arbejder ved siden af sit skønlitterære forfatterskab som manuskriptforfatter til film og tv

 • FORLAGS-ERFARING
 • REDAKTØR-ERFARING
 • FORFATTER-ERFARING
 • brevdue-ERFARING
Dit år på forfatterskolen

Hvordan er undervisningen opbygget?

Z

Første halvår er en grunduddannelse i Creative Writing.

Du lærer de teoretiske og skrivetekniske aspekter af faget Creative Writing, dels gennem litterære tekster og fagtekster og dels gennem konkrete øvelser og tekstarbejde, og når semestret er forbi, har du stiftet bekendtskab med diverse litterære begreber og genrer samt sporet dig ind på din egen fortælling. Du har desuden mødt forlagschefer og redaktører fra Danmarks bedste forlag plus professionelle forfattere.

Z

Andet halvår lærer vi dig at agere professionelt

Andet halvår handler om to ting, nemlig at producere sit eget værk og at lære arbejdet som forfatter, herunder at give feedback og at udvikle ideer sammen. Her skriver du på din tekst fra uge til uge, mens du lærer at pitche din fortælling og bliver bekendt med redaktørens arbejde, kontrakter, udgivelse i udlandet og meget mere.

Z

Retreat i andet halvår

I andet semester tager vi på skrive-retreat. Der vil være en mindre egenbetaling i forbindelse med turen, og det er frivilligt, om du vil være med. Turens sigte er at intensivere din læring, lære at udvikle historier sammen, for eksempel til lydbogsserie, og styrke netværket med de andre studerende og andre forfattere.

Z

Vi afslutter med stil...

Sidst på året afrunder vi med individuelle samtaler og en festlig dag, hvor vi fejrer jeres læring og  forhåbentlig færdige værker. Der vil også være muligheder for at vise dig selv og dit arbejde frem for professionelle.

Z

Og så er der alt det andet...

Flødeskummet handler om alt det, vi laver uden for skoletid, hvor vi netværker med hinanden, mødes til arrangementer og deler oplevelser med vores tekster og den litteratur og de film, der inspirerer os.

Studieafgift

Priser for forfatterskolen

Ansøg i dag!

Der er kun plads til få elever på Writers Academys etårige forfatterskole. Derfor skal du ansøge om at komme ind. Efter modtagelse bedømmer vi ansøgningerne – og giver dig en tilbagemelding på næste skridt. Vi glæder os til at høre fra dig.