fbpx

Skriv din bestseller på et år

EN UDDANNELSE I CREATIVE WRITING OG STORYTELLING, SÅ DU KAN LEVE AF AT SKRIVE FORTÆLLINGER.

Writers Academys Forfatterskole lærer dig at skrive og udvikle fortællinger til bog, lyd og tv. Det er en inspirerende, krævende forfatteruddannelse, der fører dig grundigt ind i arbejdet og faget Creative Writing. Søg ind i dag.

Studiet starter februar 2022

Tilmeld dig i dag og vær sikker på en plads på holdet. Sidste frist for ansøgninger er 16. januar 2022.

Kort info

Just the facts, please

Z

Ansøgningsfrist og samtaler

Tilmeld dig i dag og vær sikker på din plads. Sidste frist for ansøgninger er 16. januar 2022.

Z

Etårig uddannelse fra feb - december

Forfatterskole-uddannelsen løber fra februar 2022 til december 2022.

Z

Undervisning en aften + halv dag

Undervisningen finder sted fra 16-20 – og cirka en halv lørdag om måneden.

Z

Kurser afholdes i København eller Vejle

Du kan søge ind på den nye forfatterskole i København eller Vejle. Vælg hvilken skole, du vil søge ind på, når du sender os din ansøgning. 

Z

Ansøg med max 10 sider

Fortæl hvorfor du søger ind på Writers Academy og lidt om dig selv. Upload tekst, omfang max. 10 sider. Ansøg her >
Z

Undervisning - on- og offline

For forfatterskolen i Jylland foregår undervisningen i Vejle. Det vil sige, at der er gode muligheder for elever fra områderne omkring Odense, Kolding, Fredericia, Horsens, Haderslev og Århus at være med i den fysiske undervisning. For forfatterskolen i København foregår den på Vesterbro. Der vil også være online undervisning.

Z

Pris og betaling

EARLY BIRD-PRIS til og med december 2021: 33.795 kr. ved éngangsbetaling. Efter 1. januar 2022: 36.295 kr. ved éngangsbetaling. 

Kom i gang i dag

Derfor skal du vælge den nye forfatterskole!

Du lærer faget Creative Writing

Den nye forfatterskole er den eneste i Danmark, der tilbyder en 1-årig uddannelse i faget Creative Writing. Det vil sige, at undervisningen bygger på workshops, hvor du som elev arbejder med fagteoretiske tekster og med egne produktioner, og hvor feedback fra både undervisere og de medstuderende er en grundsten i forløbet. Forfatteruddannelsen er således både kunstnerisk og pragmatisk funderet.

Du får suveræne undervisere

Underviserne på Writers Academy er alle erfarne fagfolk fra forlags- og mediebranchen. Vi er forlagsredaktører, romanforfattere og, manuskriptforfattere, og vi lægger vægt på at undervise inden for kommercielle rammer: Det vil sige, at du lærer at skrive fortællinger, der kan udkomme og opleves af andre. Og vi taler om din vej til at blive bestsellerforfatter.

Du får et stærkt netværk

Vi ved af erfaring, at talent og teknisk kunnen ikke altid er nok. Som professionel forfatter har du brug for et netværk, og den rejse starter her. Allerede fra første dag på skolebænken møder du som elev dem, der former forfatterkarrierer og arbejder med fortællinger til daglig.

Du lærer at arbejde professionelt

Den nye forfatterskole er kommercielt funderet. For dig betyder det, at vi sigter efter at du kan leve af dit virke og måske endda blive bestsellerforfatter. Blandt andet er forfatteruddannelsen tilrettelagt, så man efter første skoleår kan have et manuskript, der kan præsenteres for eksempelvis forlagsredaktører, litterære agenter eller filmproducenter i både ind- og udland.

Du accelererer din læring gennem mødet med andre

Den nye forfatterskole er en tværfaglige kunstskole - og meget mere end blot et skrivekursus. Vi har blandt andet et nært samarbejde med skuespillere, manuskriptforfattere og andre, der arbejder med storytelling i andre formater og medier. Det styrker dine værktøjer og bidrager til din mulighed for at leve af at skrive.   

Du bliver en mester til at fortælle historier

Vi støtter dig i at udvikle underholdende, lærerige og gribende fortællinger - inden for den genre, der optager dig. Også gerne krimi, sci-fi, fantasy, YA, erotik eller andet. Vi lærer dig også at tænke presse, markedsføring og branding ind i dit projekt - og ind i dig som forfatter. Det er svært. Men det er også sjovt og åbner en ny verden.

Vi uddanner dig i at fortælle historier

Vi uddanner dig, så du er i stand til at udvikle, skrive og redigere fortællinger, der kan afsættes på det kommercielle marked og udgives på diverse platforme. 

Tidligere elever siger…

Writers Academy har været helt afgørende for både min motivation og min evne til at skrive. Det har været helt uvurderligt.

Lotte Elman Wegner

Forfatter til “Livet du efterlod”
Idéerne bobler, hver gang jeg har været på kurset, og jeg skriver nu hver dag. Jeg har masser af roser til både Britt og Writers Academy!

Mikkel Mosen

Forfatter til “Ud af slumreland”
Det her forfatterkursus er noget af det bedste, jeg har gjort for mig selv i nyere tid.

Gitte Staffeldt

Tidligere elev
Kurset har været en stor succes. Min indledende forhåbning om at finde et seriøst kursus for dem, der virkelig gerne vil skrive, er blevet indfriet. ikke noget dilettanteri.

Janus Sørensen

Tidligere elev
 

Se bøger af tidligere elever

Flere af eleverne fra Writers Academy har fået deres bøger udgivet – og nogle endda i udlandet. Fra børne- og ungdomslitteratur – til genrelitteratur, drama og personlige fortællinger.

Writers Academy har været en øjenåbner. Det var først efter at have deltaget på kurset, at mine ideer og påfund fik form og retning.

Torkild Thellefsen

Tidligere elev
Jeg er blevet en bedre forfatter gennem Writers Academy.

Stephen Horner

Tidligere elev

Writers Academy

Mød underviserne

STIFTER

Britt Tippins

Britt har arbejdet som forlagsredaktør, forfatteragent og book scout siden 1999, både i USA og herhjemme. I Danmark har hun været redaktør hos bl.a. Politikens Forlag og Forlaget Tellerup, mens hun i New York var ansat hos forfatteragenturer som Sterling Lord Literistic og Sanford Greenburger Associates. Britt er derudover romanforfatter til bla. ‘Ildfugl’- og indehaver af forfatteragenturet StoryScout.

 • FORLAGS-ERFARING
 • REDAKTØR-ERFARING
 • FORFATTER-ERFARING
 • SURDEJS-ERFARING

UNDERVISER

Thomas Rydahl

Thomas er forfatter til bestsellerne ‘Eremitten’, ‘De savnede’, ‘De tre paver’ og medforfatter til ‘Mordet på en havfrue’. I 2021 udkom han med romanen ‘Forførernes klub’. Rydahl vandt Bogforums Debutantpris 2014 og siden de prestigefyldte priser for Årets danske krimi og Årets Nordiske krimi med krimien ‘Eremitten’. Hans bøger er udgivet i mere end 15 lande. Thomas Rydahl er desuden uddannet på Forfatterskolen, erfaren underviser og kommunikationsstrateg.

 • FORLAGS-ERFARING
 • REDAKTØR-ERFARING
 • FORFATTER-ERFARING
 • KANARIEFUGLS-ERFARING

UNDERVISER

Lone Theils

Lone er uddannet journalist og forfatter til 10 bestsellere inden for krimigenren. Hun debutterede i 2015 med romanen ‘Pigerne fra Englandsbåden’, første bind i serien om Nora Sand, som siden er udgivet i en række lande. Lone Theils skriver også Originals til streamingtjenesten Mofibo.

 • FORLAGS-ERFARING
 • REDAKTØR-ERFARING
 • FORFATTER-ERFARING
 • TELEFAX-ERFARING
Dit år på forfatterskolen

Hvordan er undervisningen opbygget?

Z

Første halvår er en grunduddannelse i Creative Writing.

Du lærer de teoretiske og skrivetekniske aspekter af faget Creative Writing, dels gennem litterære tekster og fagtekster og dels gennem konkrete øvelser og tekstarbejde, og når semestret er forbi, har du stiftet bekendtskab med diverse litterære begreber, genrer og sporet dig ind på din egen fortælling.

Z

Andet halvår lærer vi dig at agere professionelt

Andet halvår handler om to ting, nemlig at producere sit eget værk og at lære arbejdet som forfatter, herunder at give feedback og at udvikle ideer sammen. Her skriver du på din tekst fra uge til uge, mens du lærer om at pitche din fortælling og bliver kendt med redaktørens arbejde, kontrakter, udgivelse i udlandet og meget mere.

Z

Retreat i andet halvår

I andet semester tager vi på skrive-retreat. Der vil være en mindre egenbetaling i forbindelse med turen, og det er frivilligt, om du vil være med. Turens sigte er at intensivere din læring, lære at udvikle historier sammen, for eksempel til lydbogsserie, og styrke netværket med de andre studerende og andre forfattere.

Z

Vi afslutter med stil...

Sidst på året afrunder vi med individuelle samtaler og en festlig dag, hvor vi fejrer jeres læring og  forhåbentlig færdige værker. Der vil også være muligheder for at vise dig selv og dit arbejde frem for professionelle.

Z

Og så er der alt det andet...

Flødeskummet handler om alt det, vi laver uden for skoletid, hvor vi netværker med hinanden, mødes til litterære arrangementer og deler oplevelser med vores tekster og den litteratur og de film, der inspirerer os.

Studieafgift

EARLY BIRD-PRIS til 1. jan ’22

Ansøg i dag!

Der er kun plads til få elever på Writers Academys etårige forfatterskole. Derfor skal du ansøge om at komme ind. En jury af forfattere og forlagsredaktører bedømmer ansøgningerne – og giver dig feedback.

Psst, vil du høre de fem ting, du skal have styr på, for at imponere forlagene...

Tilmeld dig Writers Club nu, så sender vi dig vores bedste tip til 5 ting, du SKAL have styr på, hvis du vil have din roman udgivet. Og samtidig modtager du fremover inspiration, nyheder og gode historier fra forfatterens værksted.

Yay, du er nu tilmeldt Writers Club