Den ny forfatterskole

ET ÅRS INTENS UDDANNELSE AF DIG SOM PROFESSIONEL FORFATTER.

Nu byder Writers Academys etårige uddannelse også velkommen til elever fra Fyn, Sydjylland og Østjylland. Det er en inspirerende, krævende uddannelse, der fører dig grundigt ind i forfatterhåndværket – frem mod et færdigt projekt.

Forfatterskolen i København – læs mere her.

Niveauet er højt

Vi forudsætter, at du skriver under uddannelsen og vil gøre dig umage for at nå de mål, du sætter med os.

Uddannelsesstart 2. august 2021

Sidste frist for ansøgninger er 4. juni 2021. Vi håber på at høre fra dig.

Kort info

Just the facts, please

Z

Ansøgningsfrist og samtaler

Ansøgningsfrist er 4. juni 2021. Samtaler i sommeren 2021.

Z

Etårig uddannelse fra sep - maj

Forfatterskole-uddannelsen løber fra september 2021 til maj 2022.

Z

Undervisning onsdag aften og...

Undervisningens workshops finder sted en hverdagsaften – og hver tredje lørdag i måneden formiddag/eftermiddag.

Z

Kurser afholdes i København eller Vejle

Fra 2021 afholdes den etårige forfatterskole i både København og Vejle. Vælg hvilken skole, du vil søge ind på, når du sender os din ansøgning. 

Z

Ansøg med max 10 sider

Fortæl hvorfor du søger ind på Writers Academy og lidt om dig selv. Upload tekst, omfang max. 10 sider. Ansøg her >
Z

Undervisning - on- og offline

Halvdelen af vores workshops vil være online. For forfatterskolen i Jylland foregår undervisningen i Vejle. Det vil sige, at der er gode muligheder for elever fra områderne omkring Odense, Kolding, Fredericia, Horsens, Haderslev og Århus at være med i den fysiske undervisning. For forfatterskolen i København foregår den i Vestergade, lige ved Rådhuspladsen.

Z

Pris og betaling

Den etårige uddannelse koster 33.795 kr. ved éngangsbetaling. Månedlige betalinger 3775 kr./mdr.

Kom i gang i dag

Derfor skal du vælge den nye forfatterskole!

Du lærer faget Creative Writing

Den nye forfatterskole tilbyder en 1-årig uddannelse i faget Creative Writing. Det vil sige, at undervisningen bygger på workshops, hvor du som elev arbejder med fagteoretiske tekster og med egne produktioner, og hvor feedback fra både undervisere og de medstuderende er en grundsten i forløbet. Forfatteruddannelsen er således både kunstnerisk og pragmatisk funderet.

Du får suveræne undervisere

Underviserne på Writers Academy er alle erfarne fagfolk fra forlags- og mediebranchen. Vi er forlagsredaktører, romanforfattere og manuskriptforfattere, og vi lægger vægt på at undervise inden for kommercielle rammer: Det vil sige, at du lærer at skrive fortællinger, der kan udkomme og opleves af andre. Og vi taler om din vej til at blive bestsellerforfatter.

Du får et stærkt netværk

Vi ved af erfaring, at talent og teknisk kunnen ikke altid er nok. Som professionel forfatter har du brug for et netværk, og den rejse starter her. Allerede fra første dag på skolebænken møder du som elev dem, der former forfatterkarrierer og arbejder med fortællinger til daglig.

Du lærer at arbejde professionelt

Den nye forfatterskole er kommercielt funderet. For dig betyder det, at vi sigter efter at du kan leve af dit virke og måske endda blive bestsellerforfatter. Blandt andet er forfatteruddannelsen tilrettelagt, så man efter første skoleår kan have et manuskript, der kan præsenteres for eksempelvis forlagsredaktører, litterære agenter eller filmproducenter i både ind- og udland.

Du accelererer din læring gennem mødet med andre

Den nye forfatterskole er en tværfaglige kunstskole - og meget mere end blot et skrivekursus. Vi har blandt andet et nært samarbejde med forlag, skuespillere, manuskriptforfattere og andre, der arbejder med storytelling i andre formater og medier. Det styrker dine værktøjer og bidrager til din mulighed for at leve af at skrive.   

Du bliver en mester til at fortælle historier

Vi støtter dig i at udvikle underholdende, lærerige og gribende fortællinger - inden for den genre, der optager dig. Også gerne krimi, sci-fi, fantasy, YA, erotik eller andet. Vi lærer dig også at tænke presse, markedsføring og branding ind i dit projekt - og ind i dig som forfatter. Det er svært. Men det er også sjovt og åbner en ny verden.

Tidligere elever siger…

Writers Academy har været helt afgørende for både min motivation og min evne til at skrive. Det har været helt uvurderligt.

Lotte Elman Wegner

Forfatter til “Livet du efterlod”
Idéerne bobler, hver gang jeg har været på kurset, og jeg skriver nu hver dag. Jeg har masser af roser til både Britt og Writers Academy!

Mikkel Mosen

Forfatter til “Ud af slumreland”
Det her forfatterkursus er noget af det bedste, jeg har gjort for mig selv i nyere tid.

Gitte Staffeldt

Tidligere elev
Kurset har været en stor succes. Min indledende forhåbning om at finde et seriøst kursus for dem, der virkelig gerne vil skrive, er blevet indfriet. ikke noget dilettanteri.

Janus Sørensen

Tidligere elev
Writers Academy har været en øjenåbner. Det var først efter at have deltaget på kurset, at mine ideer og påfund fik form og retning.

Torkild Thellefsen

Tidligere elev
Jeg er blevet en bedre forfatter gennem Writers Academy.

Stephen Horner

Tidligere elev
 

Se bøger af tidligere elever

Flere af eleverne fra Writers Academy har fået deres bøger udgivet – og nogle endda i udlandet. Fra børne- og ungdomslitteratur – til genrelitteratur, drama og personlige fortællinger.

Writers Academy

Mød underviserne

STIFTER

Britt Tippins

Britt har arbejdet som forlagsredaktør, forfatteragent og book scout siden 1999, både i USA og herhjemme. I Danmark har hun været redaktør hos bl.a. Politikens Forlag og Forlaget Tellerup, mens hun i New York var ansat hos forfatteragenturer som Sterling Lord Literistic og Sanford Greenburger Associates. Britt er derudover romanforfatter til bla. ‘Ildfugl’- og indehaver af forfatteragenturet StoryScout.

 • FORLAGS-ERFARING
 • REDAKTØR-ERFARING
 • FORFATTER-ERFARING
 • SURDEJS-ERFARING

UNDERVISER

Thomas Rydahl

Thomas er forfatter til bestsellerne ‘Eremitten’, ‘De savnede’, ‘De tre paver’ og medforfatter til ‘Mordet på en havfrue’. Rydahl vandt Bogforums Debutantpris 2014 og siden de prestigefyldte priser for Årets danske krimi og Årets Nordiske krimi med romanen ‘Eremitten’. Bogen er udgivet i mere end 15 lande, bl.a. USA, England, Tyskland, Frankrig, Spanien, Rusland og Sverige. Thomas Rydahl er desuden uddannet på Forfatterskolen, erfaren underviser og kommunikationsstrateg.

 • FORLAGS-ERFARING
 • REDAKTØR-ERFARING
 • FORFATTER-ERFARING
 • KANARIEFUGLS-ERFARING

UNDERVISER

Lone Theils

Lone er uddannet journalist og forfatter til 10 bestsellere inden for krimigenren. Hun debutterede i 2015 med romanen ‘Pigerne fra Englandsbåden’, første bind i serien om Nora Sand, som siden er udgivet i en række lande. Lone Theils skriver også Originals til streamingtjenesten Mofibo..

 • FORLAGS-ERFARING
 • REDAKTØR-ERFARING
 • FORFATTER-ERFARING
 • TELEFAX-ERFARING
Dit år på forfatterskolen

Hvordan er undervisningen opbygget?

Z

Første halvår er en grunduddannelse i Creative Writing.

Du lærer de teoretiske og skrivetekniske aspekter af faget, dels gennem fagtekster og dels gennem konkrete øvelser og tekstproduktioner, og når semestret er forbi, har du stiftet bekendtskab med diverse litterære genrer og sporet dig ind på din egen fortælling.
Z

Andet halvår lærer vi dig at agere professionelt

Andet halvår handler om to ting, nemlig at specialisere sig og at kende sin forretning som forfatter. Her skriver du på din fortælling fra uge til uge, mens du lærer om alt fra kontrakter, IP-rettigheder, udgivelse i udlandet, forlagsbranchen, m.m.

Z

Retreat i andet halvår

I foråret tager vi på skrive-retreat med skuespillerne. Der vil være en mindre egenbetaling i forbindelse med turen, og det er frivilligt, om du vil være med. Men turens sigte er at intensivere din læring og styrke netværket med de andre studerende.
Z

Vi afslutter med en showcase

Showcasen er den festlige afrunding på året. Her inviterer vi fagfolk fra hele branchen indenfor til reception og præsentation af årets produktioner. Det er også en særlig mulighed for at vise dig selv og dit arbejde frem.
Z

Og så er der alt det andet...

Flødeskummet handler om alt det, vi laver uden for skoletid. Det handler bl.a. om Writers Club, hvor vi mødes til litterære saloner, fredagsbar, oplæsninger og paneldebatter. Og hvor vi lærer hinanden bedre at kende over en øl eller tre.

Ansøg i dag!

Der er kun plads til få elever på Writers Academys etårige forfatterskole. Derfor skal du ansøge om at komme ind. En jury af forfattere og forlagsredaktører bedømmer ansøgningerne – og giver dig feedback.