[UDDRAG AF PRESSEMEDDELSE] Uanset stillingsbetegnelser og roller, så handler alt arbejde i forlags, film – og teaterbranchen om én og samme ting: At fortælle en god og gribende historie. Hvordan man gør det, og på hvilke platforme, man udkommer, er dog på vej til at blive langt mere flydende, end det har været hidtil – de kreative kræfter skal forenes.

Derfor indleder Panorama Academy CPH og Writers Academy nu et fagligt samarbejde, der skal styrke både skuespillere og forfatteres kreative evner og udvide deres kompetencefelt. Med tværfaglig undervisning og udvikling vil de to skoler give skuespillere og forfattere muligheden for at lære af hinanden og dermed stå stærkere på et fælles grundlag.

Unikt samarbejde
Samarbejdet giver forfatterne og skuespillerne mulighed for at skabe manuskripter og karakterer sammen på en ny og innovativ måde, hvor de allerede fra begyndelsen i processen bliver sat sammen for at udvikle og gøre brug af hinandens kompetencer.

”Udgangspunktet for vores undervisning har hele tiden været Creative Writing-metoden, hvor storytelling, dramaturgi og særligt karakterarbejde er i centrum. Det samme fokus finder man hos skuespillere, hvis fornemmeste opgave er at kunne sætte sig så meget ind i en karakter, at de bliver den person, mens de spiller rollen. Og her kan de to typer kunstnere virkelig lære af hinanden,” siger Britt T. Okking, der er én af folkene bag Writers Academy.

Kan det skrives, kan det spilles
Skolen i Vestergade forbinder kreative fagfolk, hvor projekter inden for bl.a. kortfilm, film, tv, bogudgivelser, podcast, lydbøger og teater opstår med Lene Seested (Panorama Academy) og Britt T. Okking som mentorer. Alt, der kan fortælles, kan således i princippet også oversættes til skuespil. Og det er denne filosofi, der kan give en ekstra kant til kunstnerne – og samtidig være en konkret værktøjskasse, der kan bruges i den virkelige verden.

”Det, du lærer, skal kunne omsætte i praksis. Vi tager højde for virkeligheden, og vi har en holistisk tilgang til dygtiggørelsen inden for teknik, personligt lederskab og ’Kend dit talent og din Forretning’, som vi oplever giver skuespillerne det stærke fundament, som rent faktisk giver arbejdsmuligheder og ballast til succes på den lange bane,” forklarer Lene Seested, hovedet bag Panorama Academy og en af Danmarks mest succesfulde filmcastere.

”Hos Panorama arbejder eleverne med professionelle skuespillere og filmfolk, som er aktive i branchen. De får netværk, de lærer om den virkelige verden. Og det samme gør sig gældende hos Britt. Her er det ikke kun forfattere, der underviser, men også fx forlagsredaktører,” uddyber hun.

De to kvinders erfaringer igennem to årtier former samarbejdet mellem de to akademier i en unik sammensmeltning af kreativitet og produktion.

Tanken med skolerne er, at der skal komme konkrete produktioner ud af undervisningen. På de fælles workshops arbejder skuespillerne med egne tekster og forfatternes tekster. Sammen skaber de gode historier, der kan udkomme som bøger, teaterstykker, film eller tv-serier – naturligvis med fagfolk på sidelinjen.