Bliv endnu bedre til at skrive… 

Writers Academys etårige Forfatterskole er det rigtige for dig, der vil styrke dine kompetencer – og dit håndværk som forfatter. Du får desuden mulighed for at møde andre forfattere og opbygge et netværk.

Søg ind på landets mest ambitiøse forfatteruddannelse. Næste hold januar 2023.

ELEV FRA WRITERS ACADEMY

Louise Voller

Roman. Ordstrøm.

★ ★ ★ ★  “Ikke for sarte sjæle”, Kristeligt Dagblad

DEBUT. I 2021 udkom vores elev Louise Voller med sin debutroman, som hun har skrevet i løbet af sin tid på Writers Academys forfatterskole. 

Drømmefangeren er en medrivende roman om kærlighed, længsel og den barske virkelighed, hvor børn sælges som varer. Romanen er baseret på Louises erfaring med arbejde som graverjournalist.

Kom i gang i dag

Derfor skal du vælge den nye forfatterskole!

Du lærer faget Creative Writing

Den nye forfatterskole tilbyder en 1-årig uddannelse i faget Creative Writing. Det vil sige, at undervisningen bygger på workshops, hvor du som elev arbejder med fagteoretiske tekster og med egne produktioner, og hvor feedback fra både undervisere og de medstuderende er en grundsten i forløbet. Forfatteruddannelsen er således både kunstnerisk og pragmatisk funderet.

Du får suveræne undervisere

Underviserne på Writers Academy er alle erfarne fagfolk fra forlags- og mediebranchen. Vi er forlagsredaktører, romanforfattere og manuskriptforfattere, og vi lægger vægt på at undervise inden for kommercielle rammer: Det vil sige, at du lærer at skrive fortællinger, der kan udkomme og opleves af andre. Og vi taler om din vej til at blive bestsellerforfatter.

Du får et stærkt netværk

Vi ved af erfaring, at talent og teknisk kunnen ikke altid er nok. Som professionel forfatter har du brug for et netværk, og den rejse starter her. Allerede fra første dag på skolebænken møder du som elev dem, der former forfatterkarrierer og arbejder med fortællinger til daglig.

Du lærer at arbejde professionelt

Den nye forfatterskole er kommercielt funderet. For dig betyder det, at vi sigter efter at du kan leve af dit virke og måske endda blive bestsellerforfatter. Blandt andet er forfatteruddannelsen tilrettelagt, så man efter første skoleår kan have et manuskript, der kan præsenteres for eksempelvis forlagsredaktører, litterære agenter eller filmproducenter i både ind- og udland.

Du accelererer din læring gennem mødet med andre

Den nye forfatterskole er en tværfaglige kunstskole - og meget mere end blot et skrivekursus. Vi har blandt andet et nært samarbejde med forlag, skuespillere, manuskriptforfattere og andre, der arbejder med storytelling i andre formater og medier. Det styrker dine værktøjer og bidrager til din mulighed for at leve af at skrive.   

Du bliver en mester til at fortælle historier

Vi støtter dig i at udvikle underholdende, lærerige og gribende fortællinger - inden for den genre, der optager dig. Også gerne krimi, sci-fi, fantasy, YA, erotik eller andet. Vi lærer dig også at tænke presse, markedsføring og branding ind i dit projekt - og ind i dig som forfatter. Det er svært. Men det er også sjovt og åbner en ny verden.

Få feedback på din bog

Writers Academys bogfeedback er den hurtigste vej til at få vurderet og skærpet din tekst, så du øger din mulighed for at blive udgivet. 

Lad os aftale et tidspunkt

Selve feedbacken får du over telefonen - eller ved et kort møde. Prisen afhænger af det, du ønsker feedback på: Din idé, 20 sider eller 100 sider.

 

 

 


KORT OM OS

Writing for a living

Writers Academy tilbyder skønlitterære skrivekurser, forfatteruddannelser og feedback til dig, der gerne vil mestre Creative Writing og på sigt blive bestsellerforfatter. Writers Academys formål er at udvikle forfattere i alle aldre, der efter endt uddannelse kan arbejde professionelt og bidrage til at styrke dansk storytelling på tværs af platforme og øge den danske kultureksport.

Writers Academy er stiftet af Britt Tippins, mens den nye forfatterskole, også kaldet Nordic School of Storytelling, er startet i samarbejde med forfatter Thomas Rydahl. Du kan læse mere her >

BØGER

ELEVER

UNDERVISERE

ÅRS ERFARING

FAQ

Spørgsmål vi ofte får!

Hvem kan søge ind på Writers Academys Forfatterskole?

Det korte svar er: alle. Uanset om du er nybegynder eller garvet fortæller, er du velkommen til at søge ind på skolen. Optagelseskomitéen lægger vægt på det vigtigste inden for faget, nemlig potentiale. Det handler ikke om, hvad du kan lige nu, men hvad du kan udvikle dig til. Heller ikke din alder er afgørende. Vi accepterer ansøgninger fra mennesker mellem 18 og 118, blot du har en fortæller i maven.

Er der en forfatterskole på Fyn? Eller er det online?

Næsten. Vi holder den etårige forfatterskole - i både Vejle og København. Så kan du selv vælge om du vil rejse øst eller vest for at få din undervisning. Selve undervisningen er bygget ens op og har samme undervisere og næsten samme indhold. 

Det lyder spændende, men hvad nu hvis jeg ikke kan hver onsdag?

Undervisningen er tilrettelagt med en blanding mellem fysisk fremmøde og online sessioner. Du kan godt gå glip af en enkelt aften eller måske to, hvis det går helt galt, men det handler også om at du opbygger den nødvendige disciplin og struktur i dit arbejde som forfatter - og om at du får mest mulig værdi for pengene.

Jeg er ikke sikker på, at jeg er god nok til forfatterskolen...

Man skal søge ind på Writers Academys etårige forfatterskole for at få en plads. Når du gør det, kigger vi med åbne øjne på dit projekt og på dig. Måske er det et forsøg værd. Se mere under Ansøg - eller skriv til os på Kontakt.

Skal jeg vælge jeres forfatterskole eller en af de andre?

Du skal kun vælge os, hvis du vil skrive for at blive læst og udgivet og ønsker at arbejde ambitiøst og pragmatisk. Vores skole samarbejder med Panorama Academy, så du vil deltage i enkelte workshops med bl.a. skuespillere og manuskriptforfattere. Vi uddanner dig til den nye virkelighed - og lærer dig at arbejde professionelt inden for diverse genrer. Desuden lægger vi vægt på netværk, så det vil være en fordel, hvis du har tid og lyst til at deltage i vores sociale events med bl.a. forfattere, forlæggere og filmfolk.

Jeg har allerede skrevet en del. Kan jeg bruge det på kurset?

Ja, det kan du sagtens. Kurset er tilrettelagt, så du kan deltage, uanset hvor langt du er med din ide, dit projekt eller din roman.