Den nye forfatterskole Writers Academys formål er at udvikle forfattere i alle aldre, der efter endt uddannelse kan arbejde professionelt og bidrage til at styrke dansk storytelling på tværs af platforme og øge den danske kultureksport.

Gennem en årrække har jeg og min forfatterkollega Thomas Rydahl samarbejdet omkring forfatterkurser og forfatterundervisning og ivrigt diskuteret forfatterens arbejde, litterære tekst og bestsellerforfattere. I 2019 blev vi enige om at skabe et stærkt alternativ til de førende forfatterskoler, der har et kunstnerisk sigte – og i 2020 rykkede vi på det. Vi vil skabe en skole, der forbereder og træner den skrivende til rollen som levebrødsforfatter. En skole, der udvikler bestsellerforfattere, genreforfattere, store fortællere og skæve kunstnere, der vil ud med sproget. Det er vores ambition at skabe tættere relationer mellem de skrivende og forlagene og etablere en markedsrettet forfatteruddannelse, præget af indsigt i branchen. Det er vores opfattelse, at fremtidens marked fordrer en ny slags forfatter, som både kan arbejde individuelt og som del af et forfatterkollektiv, gerne i et formaliseret samarbejde med udgiverne. Det er nu blevet til Writers Academys Forfatterskole.

Derfor skal du vælge den nye forfatterskole hos Writers Academy
Writers Academy er den eneste forfatterskole i Danmark, der tilbyder en 1-årig forfatteruddannelse i faget Creative Writing. Undervisningen bygger på teoretisk indsigt, praksis og erfaring med forfatterens arbejde og med udvikling af manuskripter og storytelling på højt niveau, hvor eleverne arbejder dels med litterære tekster og egne manuskripter, og dels får feedback fra både underviserne og de medstuderende.

Vi vil skabe en skole, der forbereder og træner den skrivende til rollen som levebrødsforfatter. En skole, der udvikler bestsellerforfattere, genreforfattere, store fortællere og skæve kunstnere, der vil ud med sproget.

 

Professionelle undervisere
Underviserne på den ny forfatterskole, også kaldet Nordic School of Storytelling, er alle erfarne fagfolk fra forlags- og mediebranchen. Vi er forlagsredaktører, romanforfattere, bestsellerforfattere, manuskriptforfattere og filmfolk, og vi lægger vægt på at undervise inden for rammerne af virkeligheden: eleverne skal lære at udvikle og skrive fortællinger, der kan udkomme og opleves af andre – og gerne sælge på tværs af grænser og formater. For eksempel lydbogsserie, filmmanuskripter, bestsellere, high concept science fiction, fantasy og erotiske romaner.

Fokus på netværk
Vi ved af erfaring, at talent og teknisk kunnen ikke altid er nok. Fra man sender sin ansøgning til den ny forfatterskole til man springer ud som forfatter er det således vigtigt at man får afprøvet sig selv med flere slags manuskripter og litterære tekster og arbejder med de mange værktøjer, der findes inden for storytelling og Creative Writing. Som professionel forfatter har man desuden brug for et forfatternetværk, og den rejse starter her. Allerede fra første dag på skolebænken møder eleverne dem, der former forfatterkarrierer og arbejder med fortællinger til daglig.

Kom ud i verden
Forfatterskolen er kommercielt funderet. Det vil sige, at uddannelsen er tilrettelagt således, at man efter første skoleår kan have et færdigt manuskript i hånden, som kan præsenteres for bl.a. forlagsredaktører, litterære agenter, filmproducenter og teaterinstruktører i både ind- og udland.

Tværfaglig styrke
Den nye forfatterskole er den eneste tværfaglige kunstskole i landet. Vi har et enestående samarbejde med skuespillerskolen Panorama Academy, hvilket betyder, at forfatter -og skuespillerstuderende mødes mindst en gang om måneden i en fælles workshop, hvor skuespillerne bl.a. fortolker forfatternes tekster.

En skole for alle, der gerne vil fortælle en historie
Uanset om du er nybegynder eller garvet fortæller, er du velkommen til at sende din ansøgning ind til den ny forfatterskole. Optagelseskomitéen lægger vægt på det vigtigste inden for faget, nemlig potentiale. Det handler ikke om, hvad du kan lige nu, men hvad du kan udvikle dig til. Heller ikke din alder er afgørende. Vi accepterer ansøgninger fra mennesker mellem 18 og 118, blot du har en fortæller i maven.

Spørgsmål? Hvis du mangler svar på noget, skriv til Thomas og mig på info@writersacademy.dk