fbpx

Hvordan skaber man de bedste fortællinger – og hvordan bliver vi dygtigere som forfattere, både dygtigere til at skrive og dygtigere til at klare os i en verden, hvor vores fag er under forvandling?

Gennem en årrække har jeg og min forfatterkollega Thomas Rydahl samarbejdet omkring undervisning og ivrigt diskuteret forfatterens liv, vores fag og branche. I 2019 blev vi enige om at skabe et regulært alternativ til de øvrige forfatterskoler, der har et udpræget kunstnerisk sigte – og i 2020 rykkede vi på det. Vi vil skabe en skole, der forbereder og træner den skrivende til rollen som levebrødsforfatter. En skole, der udvikler bestsellerforfattere, genreforfattere, store fortællere og skæve kunstnere, der vil ud med sproget. Det er nu blevet til Writers Academys Forfatterskole.

Der er mere end 6 unikke grunde til at vælge os
Writers Academy er således den eneste forfatterskole i Danmark, der tilbyder en 1-årig uddannelse i faget Creative Writing. Undervisningen bygger primært på workshops, hvor eleverne arbejder dels med fagteoretiske tekster og dels med egne produktioner, og hvor feedback fra både underviserne og de medstuderende er en grundsten i forløbet.

Professionelle undervisere
Underviserne på Writers Academy er alle erfarne fagfolk fra forlags- og mediebranchen. Vi er forlagsredaktører, romanforfattere, lyrikere, manuskriptforfattere samt film- og teaterinstruktører, og vi lægger vægt på at undervise inden for rammerne af virkeligheden: eleverne skal lære at skrive fortællinger, der kan udkomme og opleves af andre.

Fokus på netværk
Vi ved af erfaring, at talent og teknisk kunnen ikke altid er nok. Som professionel forfatter har man brug for et netværk, og den rejse starter her. Allerede fra første dag på skolebænken møder eleverne dem, der former forfatterkarrierer og arbejder med fortællinger til daglig.

Kom ud i verden
Forfatterskolen er kommercielt funderet. Det vil sige, at uddannelsen er tilrettelagt således, at man efter første skoleår kan have et færdigt manuskript i hånden, som kan præsenteres for bl.a. forlagsredaktører, litterære agenter, filmproducenter og teaterinstruktører i både ind- og udland.

Tværfaglig styrke
Den nye forfatterskole er den eneste tværfaglige kunstskole i landet. Vi har et enestående samarbejde med skuespillerskolen Panorama Academy, hvilket betyder, at forfatter -og skuespillerstuderende mødes mindst en gang om måneden i en fælles workshop, hvor skuespillerne bl.a. fortolker forfatternes tekster.

En skole for alle, der gerne vil fortælle en historie
Uanset om du er nybegynder eller garvet fortæller, er du velkommen til at søge ind på skolen. Optagelseskomitéen lægger vægt på det vigtigste inden for faget, nemlig potentiale. Det handler ikke om, hvad du kan lige nu, men hvad du kan udvikle dig til. Heller ikke din alder er afgørende. Vi accepterer ansøgninger fra mennesker mellem 18 og 118, blot du har en fortæller i maven.

Spørgsmål? Hvis du mangler svar på noget, skriv til Thomas og mig på info@writersacademy.dk